🛒 Ingredienslista för 5 portioner
Pannbiffar
- Nötfärs 10% – 500 g
- Gul lök – 125 g (ca 1 stor eller 1,5 medelstor)
- Salt & svartpeppar
- Smör till stekning – 25 g
Tillbehör
- Potatis – 750 g
- Morötter – 250 g
- Lingon (utan tillsatt socker) – 60 g (ca 5 msk)
Brunsås med en twist
- Grekisk yoghurt 0% fett – 250 g
- Kalvfond – 5 tsk
- Soja – 2,5 tsk
- Vitlökspulver, svartpeppar
- Ev. lite maizena för redning
Tillagning
- Blanda färs, lök och kryddor – forma 5 biffar.
- Stek biffarna i smör tills genomstekta.
- Koka morötterna och potatisen i saltat vatten
- Värm yoghurt med fond, soja och kryddor försiktigt. Red ev. med maizena.
- Servera med lingon på sidan
Idag plockade jag fram min mormors gamla kastruller, hon gick bort för lite mer än en månad sedan och när vi rensade ut hennes lägenhet så blev jag så glad när jag fick hennes söta blommiga kastruller som är så mycket barndom för mig. Och mormor Ebba älskade husmanskost <3 så varför inte passa på att laga lite pannbiff med kokt potatis, morot och en sås som jag aldrig tidigare gjort men jag ville experimentera lite med grekiskt yoghurt. Det ska bli spännande att höra vad ni tyckte om ni testar göra receptet.
